top of page

Bloggen, waarom?

Al sinds de opleiding Logopedie merk ik dat veel mensen niet op de hoogte zijn van alle werkzaamheden en doelgroepen van een logopedist. Veel mensen denken bij logopedie aan iets met voeten (nee, dat is podotherapie) of aan therapie voor kinderen die slissen.


Wij doen niets met voeten, maar behandelen zeker kinderen die slissen. Maar dat is niet waar wij ons alleen mee bezig houden. Bij de logopedie komen mensen van jong tot oud, met uiteenlopende problemen in het communiceren en eten/drinken. Wij zien veel kinderen die problemen hebben in de taalontwikkeling, het articuleren, de mondmotoriek of het slikken, maar ook volwassenen die moeite hebben met een juiste ademhaling, stemgeving of last hebben van hyperventilatie. Daarnaast behandelen wij mensen met neurologische problemen, bijvoorbeeld na een beroerte of bij een progressieve aandoening.


Met onze blogs nemen we jullie mee in allerlei onderwerpen binnen de logopedie. We houden jullie op de hoogte over ontwikkeling en de verschillende problemen die wij in de praktijk tegenkomen en geven wij tips en tricks die thuis gebruikt kunnen worden.


Wij hopen jullie op deze manier meer inzicht te geven in het vak logopedie en alles wat daarbij komt kijken. Leuk als je ons gaat volgen!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwe stap: ik neem de praktijk over!

Vanaf 1 september 2021 is het zover en neem ik, Ellen van Sambeeck, logopediepraktijk de Oorsprong in Hilvarenbeek over én wat heb ik hier zin in! Ik kan niet wachten om de zorg voor onze cliënten voo

Comments


bottom of page